Újtestamentumi gyülekezetet - elmondom - mondom

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Újtestamentumi gyülekezetet

Közzétette Dr Kiss Ferenc itt Gyülekezetet · 19/2/2017 20:53:00
Tags: gyülekezetet
Dr Kiss Ferenc éppen 90 éve így fogalmazott :

   "Pál apostol az újtestamentumi gyülekezetet az élő Isten lakozó helyének, az igazság oszlopának és erősségének nevezi (1 Timóteus 3:15)
    E gyülekezetnek Isten felé csak egyetlen célja van :  Őt lélekben és igazságban imádni; 
az emberek felé is csupán egyetlen programot kapott : az evangéliumot hirdetni minden teremtésnek, mely utóbbi magába zárja a szeretet mindennemű gyakorlását is. 

   Ezen kettős feladatát csak úgy tudja végezni, ha úgy egyéneiben, mint összességében megtisztítja magát minden hamisságtól. A Szentírás a gyülekezettől ugyanolyan tisztaságot követel , mint az egyes egyéntől, mint a gyülekezettől. Ha magát egy keresztyénnek, vagy keresztyénnek nevező szervezet, vagy csoport tudva megtűri tagjaiban a bűnt, vagy a fent említett két feladaton kívül mást felvesz programjába és a társadalom, vagy az állam ügyeibe beleavatkozik, a Szentírás világos bizonyságtétele szerint nem újtestamentumi gyülekezet.

    Az Úr Jézus azt mondja az ilyen gyülekezetről: "Az a neved, hogy élsz és halott vagy" (János jelenések 3:1)
Az Úr Jézus és az apostolok egyetlen hagyatéka az igazi újtestamentumi gyülekezet (ecclesia); csakis arra illenek rá ama komoly utasítások és követelmények, amelyek a Szentírásban úgy az egész gyülekezetről, mint az abban szereplők megszentelt életéről olvasunk. 

   Ezen szentírásbeli utasítások megadják minden embernek a kulcsot az egyházi és a gyülekezeti élet tarkaságában. E tarkaság nem isteni hagyaték, hanem az emberi gyengeség szüleménye."Nincs hozzászólás

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz