A gyülekezet nem épület II - elmondom - mondom

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A gyülekezet nem épület II

Közzétette Michael L. Brown itt tévelygések · 26/7/2015 11:18:00
Tags: RevolutionintheChurch
   A római államhatalmat, és a feudális rendszert kombinálva, Konstantin császár kiépített egy gyülekezeti struktúrát, ami 17 évszázadon át fennmaradt. Mik a ismérvei Konstantin elgondolásának? Az emberek épületbe mennek (katedrális) a hét egy speciális napján (vasárnap) és valaki (egy pap, vagy pásztor) tesz valamit (tanít, prédikál, feloldoz, vagy gyógyít) , vagy csinál valamit a számukra (rituális szórakoztatás), valamiért (adomány, felajánlás)

   Mindenáron meg kell változtatnunk a szótárunkat, kényszerítve magunkat a gondolkodásunk megváltoztatására. Kezdhetjük annak elutasításával, hogy gyülekezetnek nevezzük azt az épületet, ahol találkozunk. Aztán abbahagyatunk mondani olyanokat, hogy „gyülekezetbe megyek”, „gyülekezetbe járok”, vagy „elkéstem a gyülekezetből”.
 
  Az egész Új Szövetségen végig mehetünk, megkeresve az összes referenciát az „eklézsiára” Az eklézsia kivétel nélkül emberekre, és nem épületre, közösségre, és nem létesítményre, épületre utal.
 
   Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, a Krisztus Jézusban munkatársaimat, akik lelkemért saját nyakukat helyezték tiló alá, kiknek nemcsak én vagyok hálás, hanem a nemzetek összes eklézsiái is. Köszöntsétek a házukban levő eklézsiát is. Köszöntsétek a szeretett Epenetuszomat is, akit Ázsia zsengéjeként vittem a Krisztusnak (Róma 16:3-5)

   Köszöntsétek a Laodikeában élő testvéreket, meg Nimfát, valamint a házában levő eklézsiát. (Kolossé 4:15)

   Köszöntsétek a Laodikeában élő testvéreket, meg Nimfát, valamint a házában levő eklézsiát (Filemon 1-2)
 
...mondhatjuk magunknak: "Az volt az oka, hogy háznál jöttek össze, mert éppen csak elkezdték a gyülekezetet. Ahogy a gyülekezet nagyobb lesz, és hivatalos, szüksége lesz saját épületre, ahová kirakhat egy jelet. És akkor válik gyülekezetté"

   Honnan vesszük, hogy egy épületbe menve, párt dalt énekelve, meghallgatva egy szép prédikációt, és némi pénzt adva meg fog változni a világ, vagy betöltjük a nagy küldetést, esetleg veszélyeztetnénk a sötétség királyságát.
 
   Nem csoda, hogy az ördög olyan kevés figyelmet szán ránk. Ha mi boldogok vagyunk, ő is boldog!

   Alig vagyunk képesek valamit bemutatni az Ő testéhez kapcsolódó erőből, fenségből.
"mindenek fölött őt adta fejül az eklézsiának, mely az ő teste, amely telítve van azzal, aki mindenben mindent kitölt." (Efézus 1:22-23)

Gyülekezetbe megyünk, vagy vagyunk egy gyülekezet? Megyünk-e gyülekezetbe megnézni egy vallásos előadást, vagy – ha ennél jóval szellemibbek vagyunk, részt vegyünk egy vallásos szolgálatban - vagy sók, és világosság vagyunk a közösségünkben, elveszett emberek, és asszonyok halászai, tanuk Jézusért egy isteni küldetésben, felmagasztalva Istent élve, vagy halva?

 Továbbá, ha a gyülekezetek a testvérek saját házaikban vannak, természetesnek érzik, hogy a gyülekezet érdekei, a saját érdekeik. 
A gyülekezet és közösség közötti közeli kapcsolat érzése jön létre.Nincs hozzászólás

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz