A legjobb barát őszinte - elmondom - mondom

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A legjobb barát őszinte

Közzétette Paul Washer itt Go for it! · 7/1/2018 10:46:00
Tags: ŐSZINTE
    Egy bölcs ember mondott nekem régebben valamit, amit meg kell értenetek.

   Azt mondta: Paul, az a legjobb barátod, aki a legőszintébb veled. Mi, Amerikában olyan érzékenyek lettünk, hogy senki sem inthet meg bennünket. Senki sem mondhatja nekünk, hogy tévedtünk. Szolgálók és előljárók is bevették ezt a hazugságot: Mi nem szeretnénk senkit megbántani, "kereső-barátok" akarunk lenni.
   Ideje megtudnod, hogy csak egyetlen kereső van, akit úgy hívnak, hogy Örökkévaló Isten. És ha barátságos akarsz lenni a gyülekezetben, akkor Istennel kell barátságos lenned. Isten dicsőségéért jobban kell aggódnod, mint azon, hogy mit szólnak majd az emberek! Fel kell hogy ismerd, hogy aki a legőszintébb veled, az szeret a legjobban. 

  A hamis próféták arról ismerhetők fel legjobban, hogy mindig azt mondják, amit hallani szeretnél. Szórakoztatni fognak, elérik, hogy tapsolj és ugrálj, jó érzéseket keltenek benned, és szórakoztatnak. És egy olyan kereszténységet állítanak eléd, amely a gyülekezetedet egy 'Jézus vidámparkká' változtatja. És annyira jól érzed majd magad, hogy sohase kell ilyen dolgokról gondolkoznod: Munkálkodik-e Isten az életemben? Növekedek-e a szentségben? Tényleg újjászülettem-e?

  Figyeljetek rám! Ha mindenki azt hiszi ebben a városban, hogy üdvözülni fog - mi tudjuk a Szentírásból, hogy ez nem igaz. Mert a Biblia azt mondja, hogy csak kevesen mennek be, akkor honnan tudhatod, hogy van-e üdvösséged? Honnan tudhatod igazán, hogy üdvösséged van? Mert valaki azt mondta? Mert elmondtál egy imát? Mert hittél? De hadd kérdezzem meg, honnan tudod, hogy hittél? Mindenki azt mondja, hogy hisz. Honnan tudod, hogy nem vagy te is egy közülük? 

  Tudod mit mond a Biblia, honnan tudhatod, hogy van-e üdvösséged? Tudod-e, hogy mit tanított a baptista teológia egészen ötven évvel ezelőttig, hogy honnan ismerheted fel - üdvösséged van-e? Onnan tudhatod, hogy üdvösséged van, hogy az életed egy folyamatos változáson megy keresztül. És egész életmódoddal Isten igazságának az ösvényén jársz. És mikor lelépsz erről az ösvényről, és engedetlenné válsz, ahogy ezt mind megtesszük, akkor Isten érted jön és visszahelyez az ösvényre.

   A legjobb bizonyítéka, hogy valóban újjászülettél, hogy Isten nem engedi, hogy úgy beszélj, ahogy a tested beszélni akarna. Isten nem engedi, hogy úgy öltözködj, ahogy az érzéki világ és érzéki egyház engedi, hogy öltözködj. Isten nem engedi, hogy úgy cselekedj mint a világ, úgy beszélj mint a világ, olyan szagot árassz mint a világ, olyan dolgokat hallgass mint a világ.

Paul WasherNincs hozzászólás

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz